Vores historie

Cashmere geder

Specialister i naturens blødeste materialer siden 1980

Vi er en familiedrevet virksomhed, som har gjort det til vores passion kun at handle med naturlige, eksklusive materialer så som skind, pels & cashmere/kashmir. I mange år var vi leverandører til store modehuse, både danske & internationale. Nu producerer vi direkte til dig.

Alle vores kollektioner er designet i Danmark og tager altid udgangspunkt i klassiske styles der kan holde i lang tid. Med erfaring fra 3 generationer udvælger vi nøje de kvaliteter der sælges i vores butik & online. Med rejseblod i årerne besøger vi flere gange om året de lande, hvor vi producerer vores kollektioner.

Vi bygger vores virksomhed på respekt for håndværket, godt købmandskab og forkærlighed for den gode kvalitet. Vores produktions-landkort dækker Italien, Tyrkiet, Indien, Kina & Mongoliet. Vi føler os altid beriget i mødet med de syd-europæiske & asiatiske kulturer.

Vores mission er at gøre moden mere demokratisk og god kvalitet tilgængelig for alle.

Namaste

 
Dear Dharma pure cashmere

Design & kvalitet

Vores to årlige kollektioner designes i Danmark og altid med grundtanken om at hver enkelt style skal kunne bestå testen som garderobeklassiker, der kan overleve både trends og sæsoner. Vi producerer "langtidsholdbare", slowfashion produkter - der kan bruges i mange år både hvad kvalitet & design angår.

Det er et privilegie at arbejde med naturlige eksklusive materialer som cashmere, skind & pels og vi har stor respekt for håndværket og råmaterialerne.

”Naturen er vores inspiration – cashmere er vores passion”

 

 
 

Bag om produktionen

Kom med bag om vores produktion og få indblik i hvordan vi arbejder

Vi producerer "langtidsholdbare", slowfashion produkter - der kan bruges i mange år både hvad kvalitet & design angår. Vores to årlige kollektioner designes i Danmark og altid med grundtanken om at hver enkelt style skal kunne bestå testen som garderobeklassiker, der kan overleve både trends og sæsoner. Vores tøj er produceret uden fordyrende mellemled, og handler du hos os, køber du direkte fra vores egen produktion.

For os er bæredygtighed en helt naturlig del af vores produktion - da vi arbejder ud fra et ansvarligheds princip som altid har været grundlaget for vores virksomhed. Man kan godt lave tøj i en god kvalitet til fornuftige penge og på en ansvarlig måde, vi har gjort det i mere end 35 år.

Vores ansvarligheds princip betyder, helt overordnet, at:
•   Vi udvælger selv vores få samarbejdspartnere ud fra kriterier som ordentlige arbejdsforhold, sikre arbejdsvilkår samt en så lav miljø-belasting som muligt (ingen i tøjbranchen kan producere eller fragte deres varer uden at belaste miljøet i en eller anden grad)
•   De fleste af vores partnere har vi arbejdet med i mere end 20 år
•   Vi besøger vores producenter 2 gange om året for at tjekke at produktionerne & fabrikkerne lever op til vores krav

Her kan du læse lidt om de forskellige kvaliteter vi arbejder med:

 
 
Cashmere ged combed

Cashmere

Garnerne stammer fra geder der lever i & af naturen og trives i deres omgivelser - det giver den bedste kvalitet.

Bjerglandskabet i Mongoliet er hjem for de mennesker der bor med og lever af deres geder som giver både uld, mælk & kød.

Gederne håndkæmmes nænsomt i forårsmånederne når vejret bliver varmere og hyrderne sørger for den rigtige temperatur i gedernes huse efter kæmning så de ikke bliver forkølede

Garn maskine

Mohair

Vores mohair er fra Sydafrikanske geder.

Vi bruger kun certificeret "non-mulesed" mohair uld til vores produktion - det betyder god dyrevelfærd og ingen mishandling.

Skind fra lam

Skind & pels

Vores skind & pels produkter er fra lam som lever i det fri og som har levet under gode forhold det kan altid ses på skindene hvis dyrene ikke har haft det godt. Råmaterialerne til vores skind & pels produkter er overskuds-produkter fra det lammekød som er blevet brugt til fødevarer.

Vi kalder det "edible-fur" ud fra en helhedsbetragtning om at bruge alt fra råmaterialet uden at noget går til spilde. Af samme årsag bruger vi ikke pels i vores produktioner der stammer fra dyr der har levet i fangeskab/bure og som kun bliver opdrættet for deres pels