bæredygtighed

Cashmere geder

Vores Mission

Slowfashion feel-good wear i tidløst, klassisk design

Bæredygtighed  for os betyder  materialer i harmoni med naturen, ordentlige forhold for de mennesker der syr og strikker vores styles samt gode klassiske designs der holder sæson efter sæson.

Vi arbejder hele tiden på at gøre vores kollektioner så bæredygtige som muligt. Det er en proces, vi ved tager tid, i en branche som har en del på den miljømæssige samvittighed. Ingen i tøjbranchen kan producere eller fragte deres varer uden at belaste miljøet i en eller anden grad, men vi vil gerne være med til at tage nogle bevidste valg om at gøre det bedre i alle led i processen.

 

 

Leftover – No waste

En stor del af vores strik kollektioner er lavet med stock yarns, overskydende garner af god kvalitet som vi opkøber fra leverandører til high end brands. Når vi bruger stock yarns, kan vi reducere produktionen af nye garner og dermed i sidste ende mindske påvirkningen af miljøet. For os giver det god mening at undgå spild og bruge de råvarer der er til rådighed og se mulighederne i det der allerede er tilgængeligt.     

 

Cashmere geder

Materialer

 Vi arbejder med naturlige kvaliteter og har stor respekt for oprindelsen af de råvarer vi bruger til vores kollektioner. Størstedelen af tøjet fremstilles af ren cashmere, yakuld og andre uldblandinger. En stor del af vores cashmere er certificeret under ECOcert. Vores mohair uld er også certificeret som ”non-mulesed”.

Du kan læse mere om vores materialer her: Vores Kollektioner

 

Ansvarlighed

For os hænger bæredygtighed uløseligt sammen med ansvarlighed. Det har altid været grundlaget for vores virksomhed , at vi arbejder ud fra et ansvarlighedsprincip. Man kan godt lave tøj i en god kvalitet til fornuftige penge og på en ansvarlig måde, vi har gjort det i 40 år. Vores ansvarlighedsprincip betyder, helt overordnet, at:

Vi selv udvælger vores samarbejdspartnere ud fra kriterier som ordentlige arbejdsforhold, sikre arbejdsvilkår samt en så lille miljøbelastning som muligt.

Vi laver kvalitetskontrol ved hver produktion

Vi tjekker jævnligt, at produktionsstederne lever op til gældende krav

De fleste af vores partnere har vi arbejdet med i mere end 20 år

 

 

Cashmere geder

Det enkle valg

Vi tror på, at vi alle kan være med i den bæredygtige proces, fra os, som producerer tøjet, til dig som forbruger. Ved at lave tidløst design i naturlige materialer der holder sæson efter sæson håber vi på at kunne tilbyde styles, der gør det nemt for dig at vælge de klassikere du har brug for.

Vi opfordrer til frigørelse af trend-tyraniet og fast fashion (over)forbruget.   Så kan vi alle sætte tempoet lidt ned og sætte mere pris på det vi omgiver os med.

 

 

Bæredygtighed i alle led

I vores arbejde med at blive mere bæredygtige, gennemgår vi hele tiden alle led i vores processer for at se, om vi kan gøre det bedre.

Det er ikke kun tøjet der skal være mere bæredygtigt, det er også den måde vi transporterer det på og sender det videre til dig.  Derfor hjemtager vi mest muligt af vores produktioner med tog eller båd og vi anvender kun FSC certificerede papkartoner eller genbrugsplast poser til vores forsendelser.

 


 

 

Har du lyst til at læse lidt om hvordan vi arbejder og vores materialevalg så klik her

Vil du vide mere om os og vores historie så klik her